Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τριήμερο Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα το άλογο κ τη συμβολή του στη θεραπεία των ΑμεΑ 19-20-21/4/2024

21.04.2024Για 17 χρόνια τώρα, το Κεθις διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα το άλογο και τη συμβολή του στη θεραπεία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Σήμερα, ολοκληρώθηκε ένα ακόμη τριήμερο σεμινάριο, γεμάτο γνώση και εμπειρίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εισηγήτριές μας και τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σε αυτό το σεμινάριο, συμμετείχαν ειδικοί παιδαγωγοί, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, εκπαιδευτές ιππασίας και ψυχολόγοι, οι οποίοι εμβάθυναν στις θεραπευτικές ιδιότητες της ιππασίας και στις δυνατότητες εφαρμογής της σε διάφορες περιπτώσεις αναπηρίας.

Η γνώση δεν σταματά ποτέ! Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε, με στόχο την προσφορά ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων ιπποθεραπείας.

 

3ΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

22.11.2023Νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων γύρω από το Άλογο και τη Θεραπευτική Ιππασία ξεκινάει από τη νέα χρονιά στο ΚΕΘΙΣ!
 
Εξασφάλισε τη θέση σου τώρα στο πρώτο σεμινάριο της χρονιάς με θέμα:
 
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ -
Η Φύση και το Περιβάλλον του Αλόγου και η Συμβολή τους στη Θεραπευτική Διαδικασία
 
που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ι.Σ στο Νέο Σκοπό Σερρών στις 26-27-28 Ιανουαρίου 2024.


 

Σεμινάριο: «Γνωρίζω τη θεραπευτική ιππασία και τον εθελοντισμό, ενισχύω το ΚΕ.Θ.Ι.Σ»

17.03.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνουν την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 10:00π.μ. σεμινάριο με θέμα «Γνωρίζω τη θεραπευτική ιππασία και τον εθελοντισμό, ενισχύω το ΚΕ.Θ.Ι.Σ», στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΘΙ.Σ. Στο Νέο Σκοπό.

 

Η διοργάνωση του σεμιναρίου αποσκοπεί στη γνωριμία των στελεχών εκπαίδευσης με το Κέντρο και τη λειτουργία του και την προώθηση της συνεργασίας του Κέντρου με τις σχολικές μονάδες της Κ. Μακεδονίας και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες, μέσα από εθελοντικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης, που θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες την ημέρα του σεμιναρίου.

 

 

 

 

Για το Δ.Σ. του ΚΕ.ΘΙ.Σ.

 

Η Πρόεδρος

 

Μαρία Λίγκα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

10:00 Έναρξη

 

10:10 Μαρία Λίγκα, Πρόεδρος ΚΕ.Θ.Ι.Σ., Φυσιοθεραπεύτρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών, εξειδικευμένη στον αυτισμό και στην εγκεφαλική παράλυση, msc στην Κινησιολογία: «Γνωριμία με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ., την ιπποθεραπεία και το καινοτόμο πρόγραμμα του ΕΕΕΕΚ με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. στα πλαίσια του erasmus+».

 

10:30 Χρύσα Καρρά, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαλτοτοπίου, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, msc στην κινησιολογία και εξειδικευμένη στον Αυτισμό: «Θεραπευτική Ιππασία».

 

10:50 Παρουσίαση 2 θεραπευτικών συνεδριών

 

11:10 Γιάννης Πούλιος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Σερρών: «Η σημασία της συνεργασίας των σχολικών μονάδων με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ.».

 

11:20 Βαρσάμη Ευαγγελία, Διευθύντρια 17ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, Δημητριάδου Ευτέρπη, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής 17ου Δημ. Σχολείου Σερρών: «Το πρόγραμμα συνεργασίας του 17ου Δημοτικού Σχολείου με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ.».

 

11:40 Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

11:45 Ξενάγηση στο χώρο - Κέρασμα 

 

Σεμινάριο

20.02.2015

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕ.Θ.Ι.Σ.
 
Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. σεμινάριο με θέμα: Επικοινωνία ανθρώπου-αλόγου. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Σταύρος Βεργής (Stavros Vergis), ιδιαίτερα έμπειρος εκπαιδευτής αλόγων.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου ο Σταύρος Βεργής, απλός και προσηνής, οδήγησε τους  19 συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο του horsemanship. Ως γνήσιος «μαέστρος» δίδαξε βιωματικά πώς εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να επικοινωνούμε με το άλογο με τη γλώσσα του σώματος! Πώς να σκεφτόμαστε με τον τρόπο που σκέφτονται τα άλογα, πώς να τα έχουμε δίπλα μας ως "partners" και όχι να ενσπείρουμε το φόβο ανάμεσα μας, πώς να δείχνουμε το  σεβασμό μας προς αυτά χωρίς να προσπαθούμε να τα «εξανθρωπίσουμε».....
Όλοι όσοι έκαναν το ταξίδι από Αθήνα, Λάρισα, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Μυτιλήνη, Σέρρες, Χίο, Αλεξανδρούπολη δήλωσαν ότι όχι μόνο μοιράστηκαν μαζί μας την ξεχωριστή αυτή εμπειρία αλλά όλοι μαζί φάγαμε, ήπιαμε τραγουδήσαμε, ξεφαντώσαμε!!!
Ευχαριστούμε το Δήμαρχο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και τον Πάρεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ν. Σκοπού Χρήστο Χαμάλη για τη φιλοξενία μας στον ξενώνα του Δήμου Ν. Σκοπού.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Maria Hatzidimitriou για τα υπέροχα σπιτικά φαγητά της που "τρέλαναν" τους συμμετέχοντες.
Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους εμπιστεύθηκαν το Κεθις για την επιμορφωση τους...και επειδή η γνώση και η μάθηση δεν έχουν τελειωμό, εμείς ως ΚΕ.ΘΙ.Σ θα είμαστε παντά κοντά σας με σκοπό την ολο και πληρέστερη ενημέρωση γι' αυτό που λέγεται θεραπευτική ιππασία.
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΘΙΣ

04.09.2013

Σας ανακοινώνουμε ότι από τις 28 έως 30 Σεπτέμβρη του 2013 (Σάββατο πρωί έως Δευτέρα απόγευμα), θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ), στο Νέο Σκοπό Σερρών,  σεμινάριο θεραπευτικής ιππασίας (μέθοδος  εκπαίδευσης και θεραπείας ατόμων με αυτισμό, νοητική υστέρηση, ψυχικά νοσήματα και άλλες διαταραχές).

Σεμινάριο ιπποθεραπείας στο ΚΕΘΙΣ

28.11.2010

Σας ανακοινώνουμε ότι από τις 18 έως 21 Νοεμβρίου του 2010 (Πέμπτη μεσημέρι έως Κυριακή απόγευμα), θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο μας σεμινάριο ιπποθεραπείας (μέθοδος θεραπείας που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διαταραχών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, εγκεφαλικής παράλυσης, σκλήρυνσης κατά πλάκας και ορθοπεδικών παθήσεων, σε παιδιά και ενήλικες και είναι πολύ διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική).