Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

18.09.2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ.

ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΑΛΟΓΟ»

(Scroll down for English)

Το Kέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ), στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα « Το άλογο».

Το ΚΕ.Θ.Ι.Σ είναι ένα θεραπευτικό κέντρο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που με τη βοήθεια εθελοντών, θεραπευτών ή μη, και με αποκλειστικό μέσο το άλογο βοηθά παιδιά και ενήλικες με κινητικές ή/ και νοητικές αναπηρίες.

Με πυξίδα την αγάπη μας για αυτά τα όμορφα και ευφυή ζώα, σας καλούμε να ακολουθήσετε το μονοπάτι μας ελπίζοντας πως θα έχετε κι εσείς την ευκαιρία να νοιώσετε έστω και για λίγο τη θαλπωρή που απλόχερα μας δίνουν. Παράλληλα, προσδοκούμε την εμπειρία σας αυτή να τη μοιραστείτε μαζί μας, ενισχύοντας την με τη δική σας καλλιτεχνική ματιά.

Θεραπευτικά, αγωνιστικά , άγρια ή ακόμα και σε μορφή αντικειμένου, τα άλογα θα αποτελούν φωτογραφικό κίνητρο για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει το διαγωνισμό.

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  1. Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου 2017 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Νοεμβρίου 2017 , έως τις 11 μμ.

  2. Οι διαστάσεις των φωτογραφιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1200pixels.

  3. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο kethisphotocontest@hotmail.com.

  4. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν μορφή .jpg και το όνομα τους θα πρέπει να είναι το όνομα του φωτογράφου, κάτω παύλα και το επίθετο με κεφαλαίους λατινικούς χαρακτήρες π.χ.GEORGIOS_GEORGIOY.

  5. Κατά την ηλεκτρονική αποστολή οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα κείμενο word ή άλλου κειμενογράφου όπου θα αναφέρονται το όνομα, το τηλέφωνο, ο τόπος κατοικίας και το email του φωτογράφου καθώς και ο τίτλος της φωτογραφίας.

  6. Επιτρέπεται η επεξεργασία των φωτογραφιών , αλλά όχι το μοντάζ.

  7. Οι διαγωνιζόμενοι παραχωρούν τα δικαιώματα της φωτογραφίας τους για κάθε χρήση από το ΚΕΘΙΣ , με αναφορά του ονόματος τους.

 

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

1η θέση : Nikon B500.

2η και 3η θέση : Από μια διανυκτέρευση για δύο άτομα στο ξενοδοχείο «Οικοπεριηγητής» στη λίμνη Κερκίνη , καθώς και περιήγηση με τζιπ και βάρκα.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (αλφαβητικά)

Γεράσιμος Κουβαράς, φωτογράφος

Μιχάλης Κωνσταντινίδης, φωτογράφος

Γιάννης Μπεχράκης, φωτογράφος
 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού , συμπεριλαμβανομένης της παραχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων στο ΚΕΘΙΣ για πιθανή μελλοντική χρήση ( έκδοση λευκώματος , ημερολογίου κτλ.) με δέσμευση αναφοράς του ονόματος του καλλιτέχνη.

Κόστος συμμετοχής (προαιρετικά ): 5 €

Αριθμός λογαριασμού: EUROBANK 1310200244739

IBAN : GR0802601310000770200244739

Swift code (καταθέσεις από εξωτερικό) : ERBKGRAA

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

To Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας ευχαριστεί θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη βοήθεια και την προσφορά τους. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας φωτογράφοι αυτού του βεληνεκούς να προσφέρουν απλόχερα το χρόνο και τις γνώσεις τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, το FOTO ΚΛΙΚ και το ξενοδοχείο «Οικοπεριηγητής» για την προσφορά των βραβείων.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ

Γιάννης Μπεχράκης

Ο βραβευμένος με Pulitzer φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 όπου σπούδασε φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και το 2002 πήρε δίπλωμα ΒΑ (Ηοnors) από το Middlesex University. Εργάστηκε ως Chief Photographer στο πρακτορείο Reuters για σχεδόν 30 χρόνια και έχει καλύψει μερικά από τα πλέον σημαντικά γεγονότα, διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και ειδήσεις παγκοσμίως. Από το 2017 έχει θέση Senior Editor, Special Projects που είναι ένας από τους ηγετικούς ρόλους στο πρακτορείο. Είναι επίσης “Πρέσβης” του φωτογραφικού τμήματος του REUTERS παγκοσμίως. Κάνει συχνά διαλέξεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ΗΠΑ και Ευρώπη.  Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του, συγκαταλέγονται ο τίτλος του Ευρωπαίου Φωτορεπόρτερ της Χρονιάς από τη Fujifilm (τρεις φορές), από το World Press Photo, POYi του Missouri University (δυο φορές) China International Photo Awards (πέντε φορές), Overseas Press Club of America, Normandy Bayeux Awards για πολεμικούς ανταποκριτές (τρεις φορές) και ήταν ο πρώτος νικητής του Days in Japan to 2015-16. Ανακηρύχτηκε φωτορεπόρτερ της χρονιάς (2015) από τον Guardian και το REUTERS. Το 2015 ήταν επικεφαλής της ομάδας των φωτορεπόρτερ του Reuters που διακρίθηκαν με βραβείο Pulitzer.

 

Μιχάλης Κωνσταντινίδης

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε νοσηλευτική.

Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται ως νοσηλευτής.

Διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας, από το 1995 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών του Υπουργείου Πολιτισμού, από το 2002-2007 στα Κ.Ε.Ε Σερρών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Ευρωπαϊκό Σωματείο Λειτουργών Παραστατικών Τεχνών, στο πρόγραμμα Αισθητικής Αγωγής του Δήμου Ν. Ζίχνης και από το 2003-2006 στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών. 

Εργάστηκε από το 1994 έως το 2010 επαγγελματικά ως φωτογράφος.

Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια φωτογραφίας και κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, αλλά και να ανταλλάξει απόψεις με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους.

Aπό το 2004-2009 δημιούργησε τη φωτογραφική ομάδα του Σωματείου Εφαρμοσμένων Τεχνών «Πολύτεχνο» με αξιόλογη δραστηριότητα στις Σέρρες. 

Το 2009 ιδρύει το Π.Φ.Ε Σερρών(Πρότυπο Φωτογραφικό Εργαστήρι Σερρών) όπου διδάσκει φωτογραφία μέχρι σήμερα .Σεμινάρια, εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία της ενασχόλησης του Π.Φ.Ε με έντονη παρουσία στα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Το 2004 βραβεύτηκε ως φωτογράφος της UNESCO Σερρών, για τη συλλογή και την παρουσίαση φωτογραφιών με θέμα «Ο δρόμος της ελιάς», ενώ το 2009 και πάλι βραβεύεται από την UNESCO Σερρών με το πρώτο βραβείο για την δουλειά του  “Βιοποικιλότητα της Λίμνης Κερκίνης”.

Το 1999 επιμελήθηκε την πρώτη έκδοση του ασπρόμαυρου φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο «Αγιορείτικες όψεις». 

ΤΟ 2002 συμμετείχε στην Biennale Νέων, Βαρκελώνης. Συμμετείχε δύο φορές στο φεστιβάλ φωτογραφίας CONTRAST Θεσσαλονίκης το 2010 και 2012.

Από το 2002 μέχρι σήμερα τιμήθηκε με 32 βραβεία και επαίνους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και 7 πανευρωπαϊκούς, ενώ απαριθμεί 18 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και 63 ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το 2007 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό φωτογραφικό διαγωνισμό της E.W.E.A με θέμα την αιολική ενέργεια, ενώ το 2013 κατακτά την πρώτη θέση ως νικητής Ευρώπης στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της E.W.E.A με θέμα 'Discover the power of wind energy'.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό αλλά και ξένο τύπο.

Το 2009 εξέδωσε το λεύκωμα με τίτλο Ταξίδι μυσταγωγικό στην Αθωνική πολιτεία (εκδόσεις. Σταμούλη).

 

Γεράσιμος Κουβαράς

O Γεράσιμος Κουβαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Για περισσότερα από 20 χρόνια ασχολείται με τη μελέτη, διοίκηση και υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.  Από το 2007, είναι γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς. Έχει πτυχίο Κτηνιατρικής και μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1994. Μέσα από τη συμμετοχή του σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 193 αναρτήσεις, έναν έπαινο και ένα δίπλωμα σε διεθνείς εκθέσεις υπό την αιγίδα της FIAP και 11 αναρτήσεις και 2 επαίνους σε εθνικούς διαγωνισμούς.  Έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες και κείμενά του στο περιοδικό «Γεωτρόπιο» της Ελευθεροτυπίας και στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ. Από το Δεκέμβριο του 2014 κατέχει τον τίτλο του AFIAP.

Έχει επίσης σπουδάσει Κλασικό Τραγούδι και Θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί την περίοδο 1987-1996 με τη Χορωδία της ΕΡΑ συμμετέχοντας σε περισσότερες από 150 εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Οκτώβριο του 2015, εξέδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή του με 24 ελληνικά χαικού και τίτλο «Κηλίδες Ήλιου».

 

 

 

 

 

 

 

PHOTOGRAPHY COMPETITION FROM THE THERAPEUTIC RIDING CENTRE OF SERRES.

SUBJECT: "THE HΟRSE"

The Therapeutic Riding Centre of Serres (KETHIS), in the framework of celebrating its 10th anniversary, organizes a photography contest entitled "The Horse".

KETHIS is a non-profit therapeutic riding center which, with the help of volunteers, therapists or not, and with the exclusive means of the horse, helps children and adults with motor and / or mental disabilities. Having as a compass our love for these beautiful and intelligent animals, we invite you to follow our path hoping that you will also have the opportunity to feel, even for a while, the warmth that generously give us.

At the same time, we expect you to share your experience with us, enhancing your own artistic look. Whether therapeutic, racing, wild or even in the form of an object, horses will be a photographic motivation for anyone wishing to participate in the competition.

CONTEST TERMS

1. The opening date of the competition is set for 15th September 2017 and the closing date is November 15th , 2017 at 11 pm

2. The size of the photographs must be at least 1200 pixels.

3. Photos should be emailed to [email protected].

4. The photos should be in .jpg format and should be named as follows: the first name of the photographer, lower dash and the surname of the photographer, all in CAPITAL LETTERS e.g. GEORGIOS_GEORGIOY.

5. When sending the photos electronically, the photographs should be accompanied by a text stating the photographer's name, telephone number, home address and email, as well as the title of the photograph.

6. The photographer is allowed to edit the photo, but not to use the method of montage.

7. The contestants grant their photo rights for each use by KETHIS, with reference to their name.

PRIZES

1st Prize: NIKON B500.

2nd  and 3rd  Prize: An overnight stay ,for each winner, for two people in the hotel "Oikoperiigitis" in Kerkini Lake, as well as a jeep and boat tour.

 The SELECTION JURY in alphabetical order is consisted of:

· Giannis Behrakis, photographer 

· Michalis Konstantinidis, photographer

· Gerasimos Kouvaras, photographer

By taking part in the competition, the person accepts all terms of the competition, including the copyright granting of the works to KETHIS for possible future use (album release, calendar etc.) with the engagement of mentioning the artist's name.

Participation fee (optional): 5 € 

Bank Account number: EUROBANK 1310200244739

IBAN: GR0802601310000770200244739 

Swift code: ERBKGRAA


 

SPECIAL THANKS

The Therapeutic Riding Center is very grateful to the members of the jury for their help and contribution. It is a special honor and pleasure for us that the great photographers mentioned above offer generously their time and knowledge. We would also like to thank FOTO ΚΛΙΚ and Hotel "Oikoperiigitis" for offering the prizes.

A FEW WORDS FOR THE SELECTION JURY MEMBERS

Yannis Behrakis

Yannis Behrakis , Pulitzer Prize winner photo journalist , was born in 1960 in Athens where he studied photography in Athens School of Arts and Technology and in 2002 he recieved his BA (Honors) from Middlesex University. He worked as a Chief Photographer for the ‘REUTERS’ for about 30 years and has been covering some of the most important international events. Since 2017 he is the Senior Editor, Special Projects which is one of the leading positions in Reuters. He is also one of Reuter’s “ambassadors” ,in the department of photography, worldwide. He, often, gives lectures in university departments in Europe and the USA. Among the plethora of his awards are : the Title of the Photo reporter of the Year from Fujifilm (three times), World Press Photo,POYiof Missouri University (twice), China International Photo Awards (five times) , Overseas Press Club of America, Normandy Bayeux Awards for war reporters (three times) and won the first prize in Days in Japan in 2015-2016. In 2015 “Reuters” and “The Guardian” acclaimed him with the title “Photographer of the Year”. The same year he was in charge of the photo reporters team of Reuters that were honored with the Pulitzer Prize.

Gerasimos Kouvaras

Gerasimos Kouvaras was born in Patra in 1966. For more than 15 years, he has been engaged as executive director, instructor, advisor and volunteer in and for civil society sector at national and international level. Since 2007, he is the General Director of ActionAid Hellas. He holds a Doctor of Veterinary Medicine degree and a Master in Business Administration concentrated in nonprofit management.

He has been involved with photography since 1994. Through his successful participation in photographic contests he has received 193 acceptances, one honorable mention and one diploma in international salons under the patronage of FIAP as well as 11 acceptances and two honorable mentions in national contests. He has published photographs and articles in “Geotropio” magazine of Eleftherotypia newspaper and in METRO magazine. In 2015, he was awarded the international distinction AFIAP (Artist of the International Federation of Photography).

He made Music and Vocal Studies at the State Conservatory of Thessaloniki and performed as a member of the Greek State Radio Choir from 1987 to 1996 in Greece and abroad. In October 2015, he published his first poetry collection with 24 haiku in Greek language.

 

Mihalis Konstantinidis

Mihalis Konstantinidis was born in Serres, Greece and studied in nursery school. The last 6 years he works as a nurse.

He teaches the art of photography, since 1995: for the Perfecture of Serres , under the auspices of the Ministry of Culture , from 2002-2007 at the center for the Education of Adults under the auspices of the Ministry of Education and Realigions, at the European Association of performing Artists, in the course of Aesthetics Education for the municipality of Serres.

He attended photography and cinema courses of the ministry of Culture all over Greece. There he was given the chance to enrich his knowledge and exchange options with important artists of photography from 2004 to 2009 he was the creator of the photography group of the Association of performing artists « Politechno» . The group had a remarkable artistic action in the area of Serres.

In 2009 he inspires and creates the IPL (Innovative Photography Lab) where he teaches till now. Seminaries, exhibitions , photographic excursions are some of the plethora of actions of the IPL.

In 2004 he was awarded from the Unesco of Serres, for the collection and presentation of photographs with the title : « Ο δρόμος της ελιάς » (The route of the olive) and in 2009 for his work «The Biodiversity of Kerkini Lake».

In 1999 he edited he first edition of the black and white photo album with the title : « Aspects from Maint Athlos».

In 2002 he joined the Biennale for youth in Barcelona. He participated in the CONTRAST photography festival twice (2010 and 2012).

From 2002 till now he was honored with 32 awards and praises in national contests, 7 in European contests and has made 18 personal and 63 group exhibitions in Greece and abroad.

In 2007 he won the 1st prize in the European photography contests of E.W.E.A with the title « Discover the power of wind Energy ». Pieces of his work have been published from the greek and international press.

In 2009 he published the album with the title “Ταξίδι μυσταγωγικό στην Αθωνική πολιτεία” (Mystagogic trip in the Athonic State)