Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

ΔΡΑΣΕΙΣ

Σεμινάριο AHA Level I Course στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

17.05.2015

 .Σεμινάριο AHA Level I Course στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ι.Σ.
Στις 23-26 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε το διεθνές σεμινάριο AHA Level I Course στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. στο Νέο Σκοπό Σερρών. Θέμα του σεμιναρίου ήταν «βασικές αρχές ιπποθεραπείας» και εσηγήτριες αυτού, οι Pippa Hodge φυσιοθεραπεύτρια και Gina Taylor εργοθεραπεύτρια. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 20 συμμετέχοντες (φυσιο εργο κ λόγο θεραπευτές και μια γιατρός). Κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου επεξεργαστήκαμε ζητήματα που αφορούν σχεδιασμό θεραπείας, λειτουργικούς στόχους, movement progression and transitions, long/short term goals, equipment, matching horse and client και πολλά άλλα θέματα που αφορούν το ανεξάντλητο πεδίο της ιπποθεραπείας.
Οι Εισηγήτριες Pippa Hodge k Gina Taylor ήταν μοναδικές. Εξαιρετικά καταρτισμένες, πολύ οργανωτικές, απόλυτα συντονισμένες μεταξύ τους και τυπικότατες ως προς τα ωράρια και το σχεδιασμό του σεμιναρίου
Από τη Δευτέρα στις 20 Απρίλη ξεκίνησαν οι αφίξεις!! Άλλους τους ζεις για 7 μέρες, άλλους για 5 κ άλλους για 4 μέρες. Από το πρωί όμως μέχρι το βράδυ!!! Δενεσαι, μοιράζεσαι γνώσεις αλλά και προσωπικές στιγμές. Η κούραση πολλές φορές αισθητή. Το ενδιαφέρον όμως των θεματων τη νικάει όπως και η ικανοποίηση όταν νιώθεις, σε σχέση με αυτά που διδάσκεσαι, ότι είσαι απολύτως "εντός θέματος"....... Έτσι ακόμα πιο άνετα παρακολουθείς τις λεπτομέρειες και τα "ψιλά" γράμματα.
Βοήθησαν βεβαια πολλοί για την πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μωϋσιάδης και ο υπεύθυνος επί των πολιτιστικών Βασίλης Βαφειαδης. Ο Δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Ο πρόεδρος του Νέου Σκοπού Χρήστος Χαμάλης, οι εθελοντές του ΚΕΘΙΣ  Νίνα Σαλονικίδου και Σοφία Ζαχομήτρου. Ο Παναγιώτης Γκιοργκίνης που μας διαμόρφωσε τον κλειστό στίβο.
Οι φίλοι μας, Αφροδίτη Κετσετζή, Βάσω Χατζή, Σοφία Σκαρλατοπούλου, Γιώργος Μερτζιμέκης, Σταυρούλα Κυριακοπούλου, για τα φαγητά, τις πίτες και τις σαλάτες τους,
το Elpida Resort And Spa στις Σέρρες καθώς και το ξενοδοχείο Madrino Hotel στη Θεσσαλονίκη  για τη φιλοξενία των εισηγητριών.
Όλους αυτούς του ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς, όπως επίσης ευχαριστούμε τους φίλους μας στο fb που μας παρακολουθούν ανελλιπώς και μας εμψυχώνουν με σχόλια και τα likes. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο που μας εμπιστεύθηκαν ακόμη μια φορά για τις επιλογές μας ως προς το θέμα και τους εισηγητές!!
Και μην ξεχνάμε ότι τελικοί αποδέκτες της επιμόρφωσης μας είναι οι συνάνθρωποι που έχουν την ανάγκη της ιπποθεραπείας!!
Το ΚΕΘΙΣ "κέρδισε" πολλά και σε διάφορα επίπεδα
Looking forward to the Level II AHA course next year!!!!